mam pytanko nie jest na temat ale bardzo prosze o odpowiedz czy przed treningiem wcinanie jajek jako zrodłą białka i zdrowych tłuszcy jest oki i czy powinno sie zjesc jakas wieksza ilosc wegli, białek i tłuszcy czy normalnie według planu kalorycznego
brak obliczen btw sugestie; 1 posiłek - kukurydziane zamień na owsiane/zrób musli własnej roboty z orzechami i rodzynkami brak źródła białka - mogą być jajka mniej mleka 2. posiłek szynke zamień na mięso/rybe 3 posiłek urozmaicaj tj. pieczywo zamień na kasze/ryz/makaron durum tunczyka lepiej zamienic na rybe mrożoną/świeżą itd posiłek [...]
Super, od tego odejmujesz 200kcal i jesz. Staraj się wybierać produkty nie przetworzone, warzywa, owoce, źródła białka typu ryby, jaja, mięso. Chcąc schudnąć nie jest tak bardzo istotne co jeść, ale ile jeść.
BeboykoxStaraj się wybierać produkty nie przetworzone, warzywa, owoce, źródła białka typu ryby, jaja, mięso Nie zachęcam do jedzenia słodyczy, choc uwierz mi że znam bardzo dobrze osobę, która żywi sie głownie nimi i nie nazwałbys jej ulaną... A jedząc w nadmiarze brokuły, kiełki i inne "super" jedzenie sie ulejesz.
To nie jest tak że nie ma co urosnąć bo każdy ma mięśnie, a jak mięsień jest to dlaczego ma nie urosnąć? Daj mu tylko powód (trening), materiały (jedzenie) i czas. Niektórzy tutaj pyerolą tak że za głowę można się złapać. Dobra rada - usiąść i płakać że jestem chudy i nic z tego nie będzie. A to że ma dużą niedowagę to kwestia jedynie estetyki? [...]
słabe masz te źródła białka i coś mało nie wiem jak uzbierało się 2,8g chyba że ja jeszcze niedowidzę ogólnie pozmieniałbym choć po btw sądząc powinno iśc do przodu ale reułą to nie jest
Pierwsze słyszę, by w jajkach była laktoza. Tematy podwieszone, diete układasz w oparciu o inne źródła białka-jest ich całkiem sporo, więc wykluczenie nabiału w większej ilości w żaden sposób Ci nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie;-)
Ja się już tak przyzwczaiłem do trzymania w miarę równych odstępów między posiłkami, że bez patrzenia na zegarek wiem, że mija 3 godz od ostatniego posiłku. Staram się liczyć stosunek b/w/t, choć nie robię tego z kalkulatorem, bo po tylu latach wiem już co ile ma. Jak widzę reakcję organizmu, to staram się manewrować ilością ww. Głowne żródła [...]
Tak, dodaj tłuszczu tak żeby było 1g/1kg, a jak będziesz zmniejszał to ucinaj węgle. I zmieniaj źródła białka co jakiś czas żeby dieta nie była monotonna. Zmieniony przez - Yurati w dniu 2016-08-01 13:23:49
Czyli na spokojnie mogę zacząć od tych 150-200g? Urozmaicenie no to źródła białka: jaja, wieprzowina, pierś z kuraka,indyka, udka, serca, wątróbka, żołądki, rybki morskie, twaróg no i rzadziej wołowina tłuszcze: orzechy włoskie, laskowe, migdały, olej lniany, oliwa z oliwek, rybki morskie, wiórki kokosowe no i to co wpadnie z twarogu, mięsa itp.
A jakie masz zapotrzebowanie? Ile ważysz? Jogurt wylatuje Bułka z dynią tez nie bardzo, lepiej w razowe pieczywo na redukcji celuj Mleko z ostatniego posiłku gdzies przenies. W posiłku nr.1 i 5 brakuje źródła białka - dodaj coś (ale uważaj zeby go za dużo nie było 2-2,5g/kg bedzie ok)
Zawsze najlepszym rozwiązaniem będzie pełnowartościowy posiłek. Składający się z jaj, ryby, czy mięsa jako źródła białka. Twaróg może być urozmaiceniem.
J/W Istnieją bardziej bogate w wartości odżywcze źródła białka niż twaróg które możesz włączyć do swojego jadłospisu. Tak nawiasem pisząc jeżeli idziesz torem rozumowania patriarchatów z zaszłości to może również Ci się wydawać, że na noc unika się węglowodanów - otóż nie. Mają szereg korzyści spożywane w godzinach wieczornych.
[...] Skoro sie otluszczasz to dodaj aktywnosc fizyczna np w postaci aerobow albo zmniejsz troche weglowodany w diecie. Ale nie z okolicy treningu. Mam nadzieje, ze reszta dni jest bardziej urozmaicona. Szczegolnie zrodla bialka, wiecej warzyw i lepsze zbilansowanie tluszczy w odpowiedniej proporcji. Zmieniony przez - domer w dniu 2010-05-26 06:47:13
jesli chodzi o produkty zbożowe - to należy pamiętać iż w nisko przetworzonej formie sa zrodłem substancji antyodzywczych, w wysoko przetworzonej - są odzywczo ubogie, wysokoglikemiczne. Jesli natomiast chodzi o aspekt zdrowotny zywności, to podstawowym błedem jest monotonia i ładowanie w siebie bez sensu produktow które uchodza za zdrowe. [...]